Plase fara nod (knotless nets / nylon raschel knotless nets)

Prin aceasta postare imi propun sa explic pe intelesul tuturor diferentele dintre aceste doua tipuri de plase. Dupa cum spune si numele lor, plasele fara nod sau knotless, sunt diferite de plasele uzuale cu nod, chiar prin tehnologia de fabricatie.

1. In cazul plaselor pe care oricine la cunoaste, cele cu nod, masinile de impletit isi iau materia prima, adica firele care vor fi impletite, dupa mosoare montate pe un rastel. Firele sunt trase prin niste “capete” care se misca in anumite directii si formeaza nodurile. In functie de tehnologie, exista mai multe tipuri de noduri: nod simplu sau nod dublu.

masina impletit plasa

masina impletit plasa cu nod

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Plasele fara nod sau knotless/ raschel – ca si in cazul precedent, masina de impletit isi “trage” materia prima tot de pe mosoare montate in rastel. Diferenta mare este ca acum, materia prima este reprezentata de filamente si nu de fire rasucite. Aceste fibre/ filamente sunt efectiv tesute de-a-ntregul, inclusiv nodurile, plasa este un tot unitar.

 

Knotless net

Knotless net

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Domenii de utilizare:

Materiale folosite in fabricarea plaselor:

  1. HDPE – Polietilena de inalta densitate
  2. Dyneema – este o marca inregistrata, UHMwPE (Ultra High Molecular weight Polyethylene), acest tip de fibre a fost de catre DSM din Olanda. Dar ce face ca aceasta fibra sa fie atat de speciala? Are un raport greutate/rezisteantade 15 ori mai bun decat otelul. Are o greutate specifica de 0,97, deci pluteste, si rezista la razele UV. Este un material high tenacity folosit inclusiv in zborurile spatiale.
  3. Poliester
  4. Polipropilena
  5. Poliamida

Plase din fibre de poliamida

In diverse zone ale globului, spre exemplu in Statele Unite, poliamida mai este cunoscuta sub denumirea de nailon (eng. nylon). Cele mai uzuale tipuri de fibre poliamidice sunt poliamida 6,6 (PA 6,6 produsa din sarea AH), poliamida 6 (PA 6) si poliamida 11 ( PA 11) obţinută din ulei de ricin.

Densitatea este relativ mică, cuprinsa intre 1,04g – 1,14 g/cm3, ofera o rezistenta extraordinara la fortele abrazive si de tractiune comparativa cu a otelului.

Dimensiune: de la 210D / 24 sus 400ply
Dimensiunea ochiurilor de plasa: pana la 1200md (max.)
Marimea balotului: pană la 1000kg / balot (max.)
Tip ochi: patrat, diamant, hexagonal

Va ajutam?
Buna ziua, doriti informatii suplimentare?
Powered by